Infectiebescherming In Een Handomdraai.

De Kraan Maakt Het Verschil.

Het coronavirus COVID-19 veroorzaakt intussen wereldwijd onzekerheid onder de mensen. Volgens experts biedt handen wassen de beste bescherming. Want een goede handhygiëne is van essentieel belang om besmetting te vermijden. Hoe je op de juiste manier de handen wast, zou iedereen eigenlijk moeten weten. Maar wat voor nut heeft het om de handen te wassen, als u daarna de besmette hendel moet aanraken om de kraan weer dicht te doen?

Vanuit hygiënisch oogpunt zijn aanraakvrije kranen de beste keuze. Als u geen oppervlakken aanraakt, kunt u zichzelf ook niet besmetten met de bacteriën en virussen die erop zitten. Algemeen is de kraan minder besmet en hierdoor hygiënischer dan een kraan die niet aanraakvrij is.

Tweede keuze - zelfsluitende kranen.
Zet de kraan open, was grondig de handen. Bij zelfsluitende kranen hoeft u na het handen wassen de kraan niet meer aan te raken om ze dicht te doen. Dat gebeurt na een vooringestelde tijd automatisch.

Het productassortiment van SCHELL vindt u hier.

 

 


Beperk bij ééngreepskranen het contact tot een minimum. Eéngreepskranen moet u na de handhygiëne opnieuw aanraken om de wateruitstroom te stoppen. Dat is onnodig en kan een nieuwe besmetting veroorzaken. Probeer dus altijd aanraakvrije of zelfsluitende kranen te gebruiken wanneer die voorhanden zijn.

FEIT: met aanraakvrije kranen hebben bacteriën geen kans!

Handen Wassen Op De Juiste Manier
Besmetting Voorkomen.

1. Spoel de handen af onder stromend water. Zeep ze vervolgens grondig in. Denk niet alleen aan de handpalm maar ook aan de ruimtes tussen de vingers, de handrug, de duimen en eventueel de knokkels van de hand.

2. Stop. Niet zo snel! Om uw handen echt goed schoon te krijgen, moet u ze minstens 20 seconden lang inzepen. Hoe vuiler uw handen, hoe langer de duurtijd van het inzepen moet zijn.

3. Spoel uw handen na het inzepen grondig af onder stromend water. Als er geen aanraakvrije kraan ter beschikking is, sluit u de kraan bij voorkeur met de elleboog. Zo vermijdt u dat uw zopas gewassen handen met nieuwe bacteriën in aanraking komen.

4. Droog nu de handen zorgvuldig af met een schone handdoek.

5. In het ideale geval kunt u de ruimte verlaten zonder daarbij de deurklink of andere elementen aan te raken.

Een Wasruimte Betreden En Verlaten.

Het is aan te raden in openbare ruimtes zo weinig mogelijk oppervlakken aan te raken. Dat geldt ook voor deurklinken, kranen enz. Bedien hendels, kranen, knoppen enz. steeds zoveel mogelijk met uw elleboog of knokkels wanneer een aanraakvrije bediening niet mogelijk is.

Ieder individu kan bijdragen tot het indijken van het gevaarlijke virus. Aanraakvrije kranen helpen daarbij.

Keine Einträge vorhanden

Keine Einträge vorhanden